Gezocht: 7 acteurs voor serious game burgerschap in opdracht
TinQwise Immersive
Voor een serious game 'Omgaan met verschillen, ontmoeten en verbinden' voor mbo-studenten over burgerschap zijn we op zoek naar acteurs die een authentiek verhaal willen delen met hun leeftijdsgenoten. De thema's identiteit, (migratie) geschiedenis en vooroordelen staan hierin centraal. Doel van de game is het leren kennen van andere verhalen en perspectieven om zo een open houding en nieuwsgierigheid naar anderen te stimuleren.

Type
professionele productie / lowbudget

Lokatie
Amerfsfoort

Omschrijving
We zijn op zoek naar 7 acteurs die eventueel hun eigen verhaal willen delen. Onderstaande omschrijvingen zijn een uitgangspunt maar kunnen nog individueel op jouw verhaal aangepast worden. Het zal gaan om een relatief kleine rol (1 á 2 keer dialoog met meerdere opties/eindes). Hier staat uiteraard een financiële vergoeding tegenover.
Het idee van de game is dat wij aan deze verhalen factoren toevoegen die bij de doelgroep voor verbinding of verwijdering kunnen zorgen in een gesprek zodat studenten leren wat het is om een écht open gesprek met iemand te voeren en hem of haar beter te leren kennen

Periode
De castingdagen zijn op 03-08 en 10-08 in Amersfoort (op een kleine 10 min. fietsen van het station). De opnames zullen tweede helft september plaatsvinden. Locatie zal ergens in de Randstad zijn.

Wat bieden wij?
Omschrijving karakters
Hoofdrol - Wie zoeken we: man of vrouw - tussen de 18 en 26 jaar oud
Wie speel je: Sam/Max/Kris. Rond de 18 jaar oud, girl-next-door. Volgt een opleiding aan het mbo en loopt stage. Sterke behoefte om erbij te horen. Angst om iets te missen en buiten de groep te vallen. Kan zich onderzoekend, nieuwsgierig, terughoudend maar ook extravert opstellen (afhankelijk van het scenario en de tegenspeler).

Rol 1 - Wie zoeken we: man of vrouw - tussen de 55 en 75 jaar oud.
Wie speel je: Oudere bewoner van de flat. Hart op de juiste plaats. Heeft een hoop meegemaakt. Vertelt veel, iemand die je niet wil onderbreken, maar die soms niet stopt met praten. Heeft af en toe ‘platte’ uitspraken die intolerant of soms zelfs racistisch zijn, dit is echter niet kwaad bedoeld.

Rol 2 - Wie zoeken we: man - tussen de 18 en 28 jaar oud. Heeft migratieachtergrond.
Wie speel je: Tariq, mix van achtergronden, voelt zich Nederlander, maar wordt door vreemden nooit meteen zo gezien. Heeft te maken met discriminatie (wordt dikwijls aangehouden door de politie) DJ, altijd met muziek bezig. Vergelijkt zichzelf de hele tijd met iedereen op social media. Is bang dat iedereen de droom leeft behalve hijzelf. Vlotte babbel.

Rol 3 - Wie zoeken we: man - tussen de 18 en 28 jaar oud. Heeft migratieachtergrond.
Wie speel je: Nabil: stoer, liefde voor muziek. Zachtaardig voor mensen die dicht bij hem staan maar door veel ervaring met racisme (zowel vroeger als nu) stelt hij zich niet snel open voor anderen. Gelovig, wil graag een goede moslim zijn, maar rookt ook af en toe een jointje. Heeft een verleden met drugs en een versplinterd gezin.

Rol 4 - Wie zoeken we: man - tussen de 18 en 28 jaar oud.
Wie speel je: Sander: rechts familieverleden, komt uit een omgeving waar rechtse ideeën dominant zijn. Het gaat Sander voor de wind, is overal welkom, voelt zich geaccepteerd en krijgt weinig tegenspraak. Ondanks het feit dat hij uit een omgeving komt waar weinig diversiteit is en weinig tolerantie t.o.v. andersdenkenden, is Sander nieuwsgierig, dat maakt zijn eigen identiteit en afkomst voor hem soms een vraagteken. Is erg bezig met het goed/fout zijn in de samenleving, met het verantwoordelijkheid nemen voor keuzes van vroeger, dit komt door zijn familieverleden.

Rol 5 - Wie zoeken we: vrouw - tussen de 18 en 28 jaar oud.
Wie speel je: Esmee of Nathalie. Vrije, linkse opvoeding, maar heeft het zelden moeilijk gehad in school/carrière tot nu toe. Ze maakt zich druk over allerlei onderwerpen, maar voelt niet de vrijheid om ook ergens mee te zitten. Wordt er continu aan herinnerd dat er veel mensen zijn die het veel zwaarder hebben in het leven. Heeft last van een angststoornis, maar durft daar niet over te praten, voelt als een taboe, iets waar geen ruimte voor is. Voelt zich eenzaam en niet begrepen.

Rol 6 - Wie zoeken we: vrouw - tussen de 18 en 28 jaar oud. Liefst met Joodse achtergrond.
Wie speel je: Eveline: Joodse achtergrond en heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Protesteert, voert actie op verschillende thema's. Achtergrond: Overgrootvader zat vroeger in de joodse raad. Leeftijdsgenoten vallen haar lastig en ze wordt gepest via social media en ze krijgt voortdurend antisemitische opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. Door niet-joden en mensen met joodse achtergrond, ze kan het nergens goed doen. Dit frustreert haar enorm en brengt haar iedere keer tot de vraag; bij wie hoor ik?

Rol 7 - Wie zoeken we: vrouw - tussen de 28 en 48 jaar oud. Heeft migratieachtergrond.
Wie speel je: Nora vrouw met migratieachtergrond. Heeft te maken met stereotypering vanuit haar omgeving, legt zich daar niet bij neer en gaat altijd het gesprek aan. Sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Activist met een moderne twist. Gelovig.

Rol 8 - Wie zoeken we: vrouw - tussen de 27 en 40 jaar oud. Heeft Aziatische achtergrond.
Wie speel je: Meiying is een Nederlands-Chinese vrouw en is werkzaam in de zorg. Heeft te maken met vooroordelen en racisme, deze worden door de meerderheid altijd maar als ‘grapje’ bestempeld. Haar ouders hebben haar geleerd om het te negeren, maar Meiying en haar generatie zijn het beu. Ze komt voor zichzelf op en confronteert iedereen die haar identiteit belachelijk maakt.

Via dit filmpje krijg je een goede indruk van het concept game design van de game. https://vimeo.com/438814193/3ad8a7c6c4
AFS - uitleg game on Vimeo
vimeo.com
This is "AFS - uitleg game" by Anne Frank House on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
Let op: Berichten die geplaatst worden op filmcastings.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen. Voor meer informatie hierover: kijk hier

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: TinQwise Immersive
login om te reageren op dit bericht
Op: 28-07-2020 / 950 x bekeken
Categorie: Lowbudget betaald (naast onkosten ook betaling) , 18-30 , 30-50 , 50+ , Man , Vrouw
Verloopt op: 10-08-2020
bekijk profiel