Senior britse acteur gezocht
Zoë Kiani
De film vertelt het verhaal van Majid Esfahani, een Iraanse jongen van 15 die besluit dat hij het nieuwe regime van de revolutie (1979) niet kan of wil accepteren. Hij laat zijn gelovige familie achter in Isfahan en vertrekt naar Londen. Eenmaal aangekomen wordt Majid geconfronteerd met de enorme cultuur contrasten, gebrek aan geld, het gemis van zijn familie en de isolatie van zijn trotse vader. Hij belandt in een hotel waar hij obstakels zoals het ontbijt, telefoneren en communiceren zonder taal moet overkomen. In dit proces sluit Majid nieuwe vriendschappen, wordt hij geconfronteerd met zichzelf en zijn angsten en begint hij een nieuwe wereld en daarmee zijn nieuwe leven te ontdekken.

Korte fictie film (30 min) gebaseerd op een waargebeurd verhaal
Kijk op de website voor de volledige vooruitgang tot nu toe: zpourhosseinkiani.portfolio.com

Type
semi-professionele productie

Lokatie
Antwerpen

Omschrijving
In dit verhaal zijn er twee belangrijke bijrollen naast de hoofdpersoon: Majid.
Dit zijn de Hotel manager (Winston) en de Lobby boy (Isaac). Deze advertentie is voor de rol van Winston.

Winston is een wat oudere typisch Britse man die al 30 jaar in het Hotel werkt. Zijn baan is dan ook zijn trots. Zijn leven. Hij heeft een goed en warm hart en ontfermt zich over de nieuwe en verloren gast, Majid. Isaac heeft hij een soort luchtige vader-tiener band mee opgebouwd waar hij constant kritiek op heeft maar stiekem toch wel veel om hem geeft. Hij doet zich slomer voor dan hij eigenlijk is en heeft alles in de gaten van wat er in het Hotel gebeurt en weet precies wanneer wel en niet wat te zeggen. (Denk aan de hotel manager in de film Pretty Woman).

Het moet dus een acteur zijn die Engels met een goed Brits accent kan spreken (must!) en het liefst boven de 50 is. (boven de 40 kan met make up).

Periode
Draaidagen: 9 tm 13 November (waarvan 2 echte draaidagen voor Winston)

+ nog een Doorpas dag en een Repetitiedag
+ Wat video meetings om het karakter door te nemen en nog het een en ander te oefenen

Wat bieden wij?
Er zijn zoveel mensen op deze wereld, vooral op dit moment die dagelijks deze dingen meemaken. Dit is een wereld geworden waar het woord 'immigrant' dagelijks op het nieuws is maar we feitelijk nog steeds mensen zijn die elkaar simpelweg niet begrijpen. Mijn opa zei altijd dat je voor elke nieuwe taal die je leert, een nieuwe wereld erbij kreeg. Dit is een motto waar ik altijd naar zal leven. Een taal is deel van een cultuur, net zoals het eten, gedrag en gewoontes. Mensen zijn bang voor het onbekende, en met deze film wil ik laten zien dat het onbekende helemaal niet zo eng is. Dat het onbekende je vaak juist mooie kansen en vriendschappen kan bieden.

Een introductie in twee werelden terug in de tijd. Een super leuke ervaring met een jong en divers team.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
Let op: Berichten die geplaatst worden op filmcastings.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen. Voor meer informatie hierover: kijk hier

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Zoë Kiani
login om te reageren op dit bericht
Op: 09-09-2020 / 404 x bekeken
Categorie: Lowbudget betaald (naast onkosten ook betaling) , 30-50 , 50+ , Man
Verloopt op: 21-10-2020
bekijk profiel