Kaylee Meijer
acting and dancing
Almere / NL
photos
photos

details
details
specifics
I am now in the 1st year of the ROC ASA in Amsterdam, where I am studying AV production. After this course I want to go to the Media College in Amsterdam, to follow the course film actor.
I am a young woman of 16 years old, I am a social, enthusiastic, active and driven type.
I certainly have perseverance and when I “really†want something I am determined and will do everything in my power to ensure that I achieve it.
By now I know what I want, my “passion†is acting, but I also thrive on acting and dancing, actually everything that has to do with these three! I also write a lot of poems, I can say a lot about myself in them. From time to time I throw myself into writing stories and they usually deal with sensitive subjects, for example about loverboys, addictions or abuse, at least realistically, that just fascinates me.
I also love to dance, I have been to classes for several years, I dance less often because I am now 100% committed to acting.
Recently I have worked and played a lot in various video clips, a TV series, musicals, a screen booster and in a theater piece. And now I know that acting comes first for me.
I can't wait to start training for “film actor†.
My goal is to become a “film actress†. Great to be able to let myself become someone else, you can let yourself go, feelings of shame disappear and you can scream, cry, be sad, be happy, angry or disappointed, anything! You can also let people think about certain topics or leave a message that makes people think.

website
website

info
info
Workshops / cursussen :
Naam. Tijdsduur. Afgerond
De Kunstlinie (Musical) 1 Jaar. Ja.
De ActeerSalon. 10 Weken. Ja.


Film/TV :
Hoofdrol in een nieuwe tv-serie.
Ik heb 26-03-11 auditie gedaan voor een rol in de nieuwe tv-serie ‘’Doe effe normaal’’. Toen heb ik de hoofdrol gekregen, in de zomervakantie 2011 gaan we starten met alle shooting.

Een rol in de videoclip van ‘’Olivier Bangi - BIBI’’ (11-02-2011).
Olivier Bangi is een bekende rapper en ik speel ook in zijn theaterstuk ‘’BIBI’’. Omdat we figuranten te kort kwamen mocht ik figuranten op die school uitzoeken en ze informeren en vragen of ze interesse hadden om mee te spelen als figurant in de videoclip. Zelf had ik een rol, ik was een goede vriendin van de hoofdrol speelster. Hier kun je de videoclip bekijken (toen had ik nog lang blond haar):
http://www.youtube.com/watch?v=XI7JzKNGHMg

Screenbooster voor de website ‘’Question zone’’ (14-01-2011).
Dit was voor mij een hele nieuwe maar leuke ervaring. Deze screenbooster was voor een bedrijfsfilmpje die op internet te bekijken is. De klant was erg tevreden en is met mij doorgegaan. Bij the shoot moest ik met autocue werken.

Pilot (1 afl.) voor een nieuwe (Engelse) tv serie ‘’Twin Friends’’ (08-01-2011).
Dit was een dag, waar ik heel veel geleerd heb. Waar mijn Engels ook goed van pas kwam.
Het was voor het eerst dat ik aan iets meedeed wat Engels was. Maar het ging allemaal heel goed, de regisseur was helemaal enthousiast over mijn acteerwerk en mijn ideeën, ook omdat ik mijn medespelers veel tips gaf. Ook was er iemand aanwezig die bij een castingbureau zit, zelf is hij ook regisseur. Hij vroeg aan mij of hij me met zijn opdrachten mocht benaderen.

Een rol in de korte film (45minuten) ‘’Verloren verleden’’ (01-11-2010).
Van deze ervaring heb ik enorm veel geleerd, ik speelde een jongere in een tehuis/internaat die drugsverslaafd is en daar zit om af te kicken. De film zal verschenen worden in filmhuizen en bij filmfestivals.

5x Figurant in SpangaS (13 April 2010 – 22&25 April 2011).
In de serie Spangas was ik 3 dagen figurant. Het was een enorm leuke ervaring. In het begin moest ik vaak alleen maar langslopen, later moest ik ook met gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal werken en tot slot kreeg ik nog een zin tekst. Veel contact gehad met de acteurs en regisseur, het was erg gezellig!
Daarnaast heb ik een gesprekje gehad met degene die het organiseert en die stuurt mij een mail door met audities, ze hadden eigenlijk al genoeg maar ze wou me toch die kans geven.

Figurant in de videoclip ‘’Monokino - New kid’’ (7&8-08-2010).
Dit was een hele aparte maar zeer bijzondere ervaring. We kregen aparte kostuums en moesten aparte dingen doen. De muziek zelf was ook erg apart, maar heb daar veel aardige mensen leren kennen. Hier kun je de videoclip bekijken: http://www.youtube.com/user/singlexglance?feature=mhum#p/a/f/0/l_tHTmd5pgk
Musical/Theater :
De hoofdrol in de schoolmusical ‘’Take off’’ (2007).

Gedanst in de musical van ‘’Shrek 2’’ in Turkije (2007).
Toen ik op vakantie was en stond te dansen in een ‘disco’ kwam er een Nederlandse vrouw naar mij toe en die bood mij een dansrol in de musical van Shrek 2 aan. Bij de repetities sprak niemand Nederlands, iedereen was Engels of sprak een andere taal.

Een rol in de musical ‘’Sleeping beauty/ugly’’ (01-01 t/m 28-04-2010).
De musical Sleeping beauty/ugly werd georganiseerd door ROC eindexamen leerlingen, het is wel allemaal heel professioneel te werk gegaan. Ook bij de optredens (3x) werd er gefilmd. Ik speelde een rol als Tante (Fee) en dat was best een grote rol, er werd natuurlijk ook in gezongen en gedanst. Het was een enorm leuke ervaring.

Een rol in het theaterstuk ‘’BIBI’’
Dit is een theatervoorstelling over tienermoeders, die in verschillende scholen en theaters te zien zal zijn, om tieners wakker te schudden. Indien groot succes zal er een landelijke tour plaatsvinden. Er wordt ook een videoclip met ons opgenomen (BIBI – Olivier Bangi). We hebben nu 3 optredens gehad, in November 2011 gaan we meer optreden, ook op scholen etc.
Een rol in het theaterstuk ‘’Love2Lisa’’
Het is eigenlijk een soort vervolg van BIBI, wel met veel aanpassingen en nieuwe rollen.

Jury :
Jury in het theaterstuk ‘’Love2Lisa’’
Het is het theaterstuk waar ik zelf ook in speel, omdat er een vervolg van werd gemaakt met nieuwe rollen, waarbij dus ook nieuwe mensen auditie moesten doen, mocht ik in de jury zitten en beoordelen.

Modellenwerk :
Fotosessie voor een stuk in de krant ‘’Het lentegezicht van 2011’’ (12-02-2011).
Dit was een fotosessie voor de productie ‘’Impact Process’’. Dit is tegelijk ook een wedstrijd tussen alle meisjes die een fotosessie gehad hebben. De winnaar zal in magazines geplaatst worden. Daarnaast komt er ook een stukje in de krant over mij en mijn acteerwerk + een foto van de fotosessie.

Zang :
Opgetreden bij de talentenjacht van ‘’Boemelfactor‘’ (11-12-2010).
Dit was een talentenjacht van de Boemelfactor. Dit wordt sinds kort elk jaar gegeven in Almere-stad.

Dans :
•Vanaf mijn 5e t/m 8e jaar heb ik op Jazz-ballet gezeten.
•Op mijn 10e ongeveer een jaar op trenddance gezeten.
•Op mijn 11e tot 13e op Streetdance gezeten.
•Op mijn 14e tot mijn 15e op Hip hop (gevorderd).
•Nu door mijn eigen creativiteit bezig met Popping/Electric boogie.

Audities:
• Auditie voor de hoofdrol in de serie ‘’Gestolen liefde’’ (18 September 2010). 1e en 2e ronde doorgekomen maar toen is de serie door omstandigheden gecanceld.
• Popstars (27 Juni 2010).
• Jetix mega talent - Een dansact (2008).
• De bioscoopfilm ‘Razend’/verfilming van Carry Slee (12-02-2011) - Door 2 rondes heen gekomen.
- 48 Hours project/film (15-03-2011).

www.kayleemeijer.webklik.nl
www.kayleemeijer1995.hyves.nl
contact
contact
discipline
discipline
Corporate film, Internet film, Short film, Theatre, Music Video