Kevin van der Burgt
dj, producer, actor, dancing
Bergen op Zoom / NL
details
details
trackrecord
The most important production I played in was the Dutch Musical Crusade in Spijkerbroek. In this I played the role of Peter, among other things.
awards
Role of Peter in the Dutch musical Crusade in Spijkerbroek
Number 1 on Ddance in the Artist top 1000
Reaching number 32 in the Top 40
Reaching number 2 in the iTunes Electro Charts
ask me for
Acteren en Presenteren
specifics
I'm good at imitating characters.
equipment
Roland TD-8
KRK Rokit 5
Access Virus
Line 6
AKAI APC 40
Imac
Macbook
hardware knowledge
Access Virus
Roland TD-8
software knowledge
Logic
Ableton

employers
employers
Controll - Management & Bookings
Entrepreneur Eigenaar
2013-nu
BREAK - Nederland
Entrepreneur Eigenaar
2010-nu

website
website

info
info
Kevin Dray - Biografie
Updated April 2014

Kevin Dray ziet het levenslicht op 16 oktober 1986 in het Bourgondische Bergen op Zoom. Gezegend met een aangeboren gevoel voor muziek, ritme en percussie begint Kevin op zijn zesde met drummen. In de loop der jaren ontwikkelt hij zijn talenten in professioneel dansen en acteren en begint hij met het schrijven van songteksten. In 2002 start hij met de productie van electronic dance muziek. Bovendien stapt hij ook als professioneel DJ achter de draaitafels en focust hij zich op electro house en progressive house. Inmiddels is het 2014 en staat Kevin Dray aan de vooravond van een veelbelovende toekomst.

De vroege jaren van Kevin’s carrière leggen de basis voor zijn liefde voor dance in het algemeen en house in het bijzonder. Het begint al vroeg met het drumstel van een vriendje als hij nog maar een kleuter is. Zonder lessen of training weet Kevin hoe drummen werkt en verbaast hij iedereen met zijn kwaliteiten. Na de drums vervolgt hij met percussie en maakt hij zich in de tussentijd de kneepjes van andere instrumenten als keyboards, piano, gitaar en zelfs de trompet eigen. De professionele dans blijft al die tijd gewoon doorlopen en Kevin treedt op in de dance crews van grote acts als Brainpower, Partysquad, Ali B, Yes R, Daryll & Sjaak en vele anderen. Al deze optredens, zeker in combinatie met zijn acteertalent, leiden er toe dat hij gevraagd wordt voor de cast van de musicalversie van ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, een productie die in meer dan honderd theaters in Nederland en België wordt opgevoerd. Kevin’s veelzijdigheid blijft niet onopgemerkt en uiteindelijk weet hij een dansopdracht binnen te slepen voor een exclusieve live set van Tiësto op het Binnenhof in de Den Haag, waar de nummer 1 van de wereld optreedt voor dance4life, het internationale initiatief ter bestrijding van HIV en AIDS.

Ondanks alle bezigheden slaagt Kevin erin om tijd vrij te maken voor zijn ambities in de studio en in 2010 beginnen zijn inspanningen vruchten af te werpen. Een van de eerste acts die gebruik maakt van Kevin’s diensten is Dioni Jurado, bekend van de boyband ‘B Brave’, die met het nummer ‘Ik Wil Jou’ hoge ogen gooit op het Junior Songfestival. Het lied is door Kevin geschreven en geproduceerd. In 2012 lanceert Kevin de hitsingle ‘Take My Hand’, een track die hij produceert voor dance4life. Het nummer verschijnt op de Winterdance 2012 compilatie van Slam FM, schopt het tot de high rotation playlist van Radio Decibel en Fresh FM, verschijnt in het Slam FM Talenthour en wordt gedraaid in landen als België, Duitsland, Amerika, Italië en China.

Alle drukte van de afgelopen twee jaar ziet Kevin als een lange reeks positieve ontwikkelingen. ‘Take My Hand’ bereikt de nummer 1 positie in de Ddance DJ Top 1000, internationale klanten als ABN/AMRO benaderen hem om te acteren in hun commercials en steeds meer artiesten nemen Kevin in de arm om hun songteksten te schrijven of hun singles te produceren. Zelf levert hij succesvolle DJ sets af in de Maassilo in Rotterdam en weet op het jaarlijkse festival ‘Breda Barst’ een publiek van duizenden in vervoering te brengen.

Momenteel is Kevin bezig met een nieuw project onder de titel ‘Happiness’, een song waarvoor hij samenwerkt met Roxanne Hazes die de vocalen voor haar rekening neemt. De track is uitgekomen op 11 augustus 2014.

Kevin is vastbesloten het jaar samen met het publiek tot een succes te brengen: “Ik leg mijn emoties in mijn muziek en deel dat graag met de mensen op de dansvloer. Ik ben een perfectionist in mijn passie voor muziek en zo heb ik een eigen sound gecreëerd. Optreden voor de party people die allemaal dezelfde liefde voor electronic dance delen vind ik het allermooiste en het is echt fantastisch om iedereen in die mindset van mijn liveoptreden mee te nemen. Om het internationaal te zeggen: I am ready to please the crowds!”
contact
contact

Romano Schniermanni:
06 27 05 16 76


kevindray.com
controll-management.com
discipline
discipline